Att hitta en hudvårdsprodukt som har bra kliniskt dokumenterade verkningar är inte lätt. Men inom kategorin ”medicinsk hudvård” går det att hitta många verksamma hudvårdsprodukter. I den här artikeln lyfter vi fram Nimue produkter () som vi har sammanställt information om.

Inom hudvård talas det mycket om AHA-syror som den verksamma delen i många produkter. Så även hos Nimue. Syrorna är organiska och utvinns från olika livsmedel men dessa förekommer även naturligt i processer i den mänskliga kroppen. Produkter med AHA-syror fungerar utmärkt på lång sikt då den inte tunnar ut huden eller minskar hudens funktion. Används produkten under längre tid förbättras hudens möjlighet att binda vatten och verka återfuktande.

Olika produkter från Nimue

Nedan listas ett urval av produkter från Nimue och kort vad dessa är bra till:

Conditioner – för bästa resultat, spraya på en pad eller bomullstuss och fördela jämt över ansiktet. Tänk på att vara extra försiktig runt ögonen där huden är känslig och tunnare, då den gör en lätt exfoliering. Den är också anti-bakteriell och anti-inflammatorisk.

Exfolierande – ”Enzyme exfoliant” läggs på torr hud för att sedan fuktas. Under tiden som gelen verkar så ska du massera lätt innan den sköljs av. En exfoliering av huden kan göra så att den blir lite torr i omgångar men håll i, för när huden har utsatts för gelen ett tag så kommer du att ha ”skalat” av den torra huden och då blir den väldigt slät och fin.

Serum – ”multirejuvenating serum” används under din dagkräm och verkar mjukgörande samtidigt som den stimulerar kollagenproduktionen. Den ger också en jämnare hudton. ”Eye serum” har du enbart runt ögonen i liten dos. Serumet gör huden fastare samt dämpar eventuella svullnader då den har en ”dränerande” effekt.

Dagkräm – ”Nimue day” är till för att hålla huden i balans genom att verka återfuktande men ger också en fin lite matt finish. Använd med solkräm när du vistas i solen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please enter the following code to submit your comment: 8zd