Det verkar vara en ökad efterfrågan på hantverkare när nya hus växer fram i bostadsområden. Vad gör då en elektriker? En elektriker arbetar ofta med installation och service av olika elanläggningar.

Installationselektriker arbetar ofta med instalationer i nybyggnationer. Serviceelektriker gör ofta servicejobb och utbyggnad av anläggningar.

Vårt sommarhus i Spanien renoveras för tillfället och jag planerar att koppla in fjärrstyrning av belysning och värme. Smidigt för mig när jag vill styra värme och ljusreglering i Sverige på distans. Ett märke jag hört ska vara bra är Plejd. Tror det är ett svenskt varumärke som slagit igenom senaste året. Har hört att Plejd är populärt och de flesta som skaffat systemet är nöjda. Tror det är dags för mig att beställa en elektriker snart. Om du själv söker efter hantverkshjälp kan du beställa elektriker här https://eltjanstalmhult.se/.

Just vinterhalvåret är inte alltid så muntert för oss som gärna ser solen kika fram under dagarna. Sverige har ju i princip mörker från november till slutet januari. Under denna tiden är det många som söker sig utomlands. De som inte har turen att kunna resa iväg unnar sig ibland lite UV-ljus på konstgjord väg. Vissa apotek säljer s.k ljusterapilampor eller ”dagsljuslampor”. Dessa lampor hjälper till att hålla humöret uppe under årets mörkaste månader i Norden. Ljuset är ofta flimmer- och UV-fritt och ligger ofta på cirka 10,000 lux. Denna lampa kan du koppla in på egen hand utan hjälp från elektriker. Det finns ljusterapilampor som kan styras via appar i din mobiltelefon. Du behöver bara googla så dyker det snabbt upp ett par företag som säljer dessa lampor på nätet.

Läste en artikel tidigare idag. Den handlar om personer som bytt karriär för att hitta ett roligare yrke. En av personerna i artikeln hade bytt karriär och utbildat sig till elektriker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please enter the following code to submit your comment: m7f